Vitamiinipaketti

  1. Lääkäri arvioi koetulokset ja antaa jatko-ohjeet.
  2. Kaikkiin verikokeisiin maksa- ja munuaiskoe veloituksetta.
  3. Koetulokset arkistoidaan myös Kanta-palveluun.
  4. Koetulokset jo seuraavaksi arkipäiväksi.

Kahden vitamiinin vitamiinipaketin avulla selvität helposti D- ja B12 -vitamiinien pitoisuudet elimistössäsi.

B12-vitamiini on hermostolle ja aivoille elintärkeä vitamiini, jota saadaan ainoastaan eläinperäisestä ravinnosta. Vitamiinin imeytyminen heikkenee iän myötä. Päivittäinen B12-vitamiinilisä on tärkeä erityisesti vegaaneille ja kasvissyöjille.

Tyypillisiä B12-vitamiinin puutosoireita ovat anemia, hermoston oireet, lihasheikkous, tuntohäiriöt, kuten käsien ja jalkojen pistely tai puutuminen sekä hajamielisyys ja muistihäiriöt. Puutoksen taustalta voi löytyä myös sairauksia kuten keliakia ja Chrohnin tauti.

D-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, jota meidän tulee saada riittävästi. D-vitamiinin tärkein tehtävä on lisätä kalsiumin ja fosforin imeytymistä suolistosta. Myös raudan, sinkin ja magnesiumin imeytyminen tehostuu D-vitamiinin ansiosta. D-vitamiini ehkäisee osteoporoosia.

Saamme D-vitamiinia kesäisin auringosta, mutta pitoisuus laskee pimeinä talvikuukausina. Auringon lisäksi saamme D-vitamiinia muun muassa kalasta, kalaöljystä, kananmunasta, maitotuotteista sekä sienistä. Talvella ravintolisä on meille pohjoismaalaisille tärkeä keino turvata vitamiinin riittävä saanti.

Lääkäri arvioi koetulokset ja antaa jatko-ohjeet.

Varaa aika jo tänään. Et tarvitse erillistä lähetettä. Voit varata ajan soittamalla 040 751 3774 tai käyttämällä verkkoajanvarausta. Mikäli teet varauksen verkosta valitse toimipiste, palveluksi laboratorio ja sinulle sopiva ajankohta.

Vitamiinit -paketti sisältää:

  • D-vitamiinitaso
  • B12-vitamiinitaso

Koe ei vaadi 12 tunnin paastoa

Vitamiinit -paketin hinta on 69 €

Verkkoajanvaraus