Kotisairaala kunnille ja yksityisille

Kotisairaala ALFA:ssa potilas voidaan hoitaa kotonaan ilman sairaalassa oloa. Näin potilas saa sairaalatasoista hoitoa omassa tutussa ympäristössään. Kotisairaalahoito on kunnalle se edullisin ratkaisu. Potilas voidaan lähettää terveyskeskuksesta tai sairaalapäivystyksestä suoraan kotisairaalaan, eikä julkisen puolen lääkärin konsultaatiota tarvita. Kotisairaalaalapotilaaksi voidaan ottaa potilas myös suoraan kotoa kunnallisen hoitajan lähetteellä.

Hoitokäynnit määräytyvät potilaan tarpeen mukaan ja kotisairaala on auki ympäri vuorokauden. Kotikäynnillä hoidamme potilaan yksilöllisen hoitosuunnitelman mukaisesti. Annamme suonensisäistä lääkehoitoa ja nesteytystä, vaihdamme peg-letkut ja katetrit. Hoidamme haavat ja terminaalivaiheen potilaat kipupumppuineen. Voimme aloittaa insuliini- ja Marevanhoidot. Samalla käynnillä teemme tarvittaessa myös muistitestit.

Saamme otettua potilaan kotona kaikki tarvittavat laboratoriokokeet ja sydänfilmin. Palvelumme sopivat hyvin myös vanhainkodeissa ja palvelutaloissa asuville, jolloin potilassiirrot laitoksesta toiseen vähenevät. Kotisairaalahoitoon siirtyminen perustuu hoitavan lääkärin arvioon ja potilaan omaan toiveeseen.

Kotisairaala ALFAn johtavana lääkärinä toimii Hannele Vahantila, ja hoitajat ovat kokeneita alan ammattilaisia. Kotisairaalatiimissä on hoitajia lähes kaikista Oivan kunnista ja pystymme tarjoamaan palveluitamme koko Oivan ja Lahden alueelle, jossa meillä on luvat 20:een kotisairaalapaikkaan. Kotisairaalassa työskentelee muisti- ja terminaalivaiheenhoitaja sekä anestesia- ja ensihoitaja. Tarvittaessa voimme konsultoida eri alojen erikoislääkäreitä.

Esimerkkitapaus - kunnan kotihoitopotilas

Lisätietoja Kotisairaalasta

Hannele Vahantila
puh. 040 751 3774
kotisairaala (at) laakariasemaalfa.fi

Olemme PalveluSantrarekisterissä ja meillä voi maksaa palvelusetelillä.